Eau de Gand, Gent

In Eau de Gand geniet u van de rust in een gezellige en huiselijke sfeer

Eau de Gand, gelegen op de grens van Gent met Sint-Amandsberg, bestaat uit 54 woonzorgkamers en 17 assistentiewoningen. Het gebouw is een volledige nieuwbouw, waar de bewoners in maart 2020 naar verhuisden. Voordien was Eau de Gand gekend als een woonzorgcentrum onder de naam ‘Home Claire’.

In Eau de Gand heerst er een huiselijke, gezellige sfeer waar bewoners zich meteen thuis voelen. Om een familiale sfeer na te streven, richt de bewoner zijn kamer naar eigen smaak in en zijn er verschillende gezellige leefruimtes voorzien. Een goed opgeleid team staat steeds voor u klaar en stippelt voor u, in overleg met u en uw familie, een zorgprogramma uit.

In Eau de Gand wordt er een nieuw en uniek concept gelanceerd voor de zorg voor bewoners met dementie. Hierin wordt de nadruk gelegd op een geïndividualiseerd zorg- en begeleidingsplan. Er wordt gewerkt per leefgroep i.f.v. de beleving en aangepaste benadering voor de persoon met dementie. Permanente vorming, training en opleiding van de medewerkers wordt intensief ondersteund en begeleid door Paradox, het expertisecentrum voor dementie.

De assistentiewoningen grenzen aan het woonzorgcentrum. Alle flats hebben een mooie leefruimte, een volledig uitgeruste keuken, een terras (sommige niet), en een aparte slaapkamer en badkamer. De appartementen zijn optimaal ingericht om uw mobiliteit te verzekeren. Concreet? Brede deuren, drempelluwe overgangen naar bijvoorbeeld de terrassen, inloopdouche met zitje en noodoproepsysteem in de leefruimte, badkamer en slaapkamer. Hier woont u zelfstandig en beslist u zelf of u gebruik wil maken van onze hulp- en dienstverlening.

Door het naastliggende woonzorgcentrum kunnen wij u hier alle zorgen aanbieden die u nodig heeft. U dient enkel in regie te zijn van uw eigen leven. In uw flat heeft u uw eigen keuken. U kiest zelf of u in uw eigen flat wenst te koken en eten of u kan (onder betaling) eten krijgen van het woonzorgcentrum. Deze wordt dan ook door de chef kok bereid.

Woonzorgcentrum & assistentiewoningen

Aantal woonzorgkamers 54
Aantal assistentiewoningen 17
Architect nieuwbouw Abssis
Status Operationeel
Info verhuur woonzorgkamers T. 09 228 85 55 | E. eaudegand@curavi.be
Info verhuur assistentiewoningen T. 09 277 89 46 | E. eaudegand@curavi.be
Adres WZC: Wolterslaan 48-50 , 9000 Gent AW: Emile Moysonlaan 154, 9000 Gent
Home Claire 01941 Dsc 0673 Dsc 0671 Dsc 0700 Dsc 0696 Home Claire 01772

Interesse? Contacteer ons voor een bezoek!

Privacyverklaring